Ezine Meslek Yüksekokulu DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ

Programlar ve Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi

PROGRAMIN TANIMI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulu’na bağlı olarak oluşturulan Dış Ticaret Bölümü, tek program kapsamında sosyal bilimler alanında eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir: Dış Ticaret Programı Kamu ve özel sektör için ön lisans düzeyinde ara eleman sıfatını kazandırma amacıyla öğrencilerine öğrenim imkânı verecek olan bölümümüz, dış ticaret ve gümrük dallarında teorik ve uygulamalı eğitim vermektedir. Lisans öğrenimine devam isteğinde ve gerekli şartlara haiz olanlar, Dikey Geçiş Sınavı yoluyla bu imkândan faydalanabilirler. Meslek Yüksekokulumuzda ilk olarak örgün öğretim 2014 - 2015 akademik yılında Dış Ticaret Bölümü'ne bağlı Dış Ticaret Programı açılmıştır. Program kontenjanı 41 kişidir. Eğitim dili Türkçedir.

PROGRAMIN AMACI

Ezine Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü, üniversitemize bağlı birimlerde gelişen bilimsel, akademik, kültürel hedefler paralelinde çağdaş bir dış ticaret eğitimi vermeyi amaçlamaktadır. Küreselleşmenin beraberinde getirdiği yoğun rekabet ortamında işletmelerin var olan veya potansiyel üretim kapasitelerini, ülkemizin dış ticaret hedefleri doğrultusunda yönetmek, işletmelerin dış ticaret konusunda bilgi ve beceri düzeyine sahip personel açığını kapatmaya katkıda bulunmak.

PROGRAMIN HEDEFLERİ

Mesleki alanda günümüz koşullarının zorunlu kıldığı mesleki terminolojiye sahip, uluslararası mesleki dili iyi kullanabilen, işletmelerin temel amaç ve fonksiyonları ile dış çevre arasında bağlantı kurabilen, ulusal ve uluslararası değişimleri takip edip bu değişimlere göre işletme pozisyonlarını belirleyebilen, dış ticaret işlemlerinde kullanılan belge ve dokümanları tanıyan ve düzenleyebilen, kambiyo rejimi, dış ticarette kullanılan ödeme yöntemleri konusunda bilgi sahibi olan, dış ticaret mevzuatı ve mevzuattaki değişimlere hâkim, dış ticaret işlemlerindeki finansman, muhasebe ve vergilendirme konusunda bilgi sahibi, lojistik ve operasyonel işlemleri yürütebilen, yazılı ve sözlü iletişimde yetkin ve iletişimi güçlü meslek elemanlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Programın Akademik Kadrosu için Lütfen TIKLAYINIZ

Programın Öğretim Planı için Lütfen TIKLAYINIZ